Abbekås

Abbekås

På Segelvägen 8 i Abbekås ligger en fastighet med 21 st radhuslägenheter.

Boendeytan är 90 eller 102 kvadratmeter per radhus. Radhusen hyrs ut med kallhyra, det vill säga att kostnaden för värme och förbrukad el tillkommer. Kostnad för vatten, sophantering och en bilplats ingår i hyran.
Abbekås är ett litet attraktivt kustsamhälle med hamnen, stranden, fiskehoddorna och gathusen som ger orten dess speciella karaktär. En separat gång- och cykelväg förbinder Abbekås med kuststräckan österut till stranden i Mossbystrand och vidare till Ystad.

Abbekås kan ge dina barn en trygg uppväxt och du har det mesta som du behöver på ett kort avstånd. För de mindre barnen finns Ankarets förskola och denna ligger i ett naturskönt område med skogen som närmsta granne. De större barnen åker till Skivarps nyrenoverade skola år F-6. Barn i årskurs 7-9 går i Skurups tätort.

Med bil kommer du till Abbekås via väg 9 som är Kustvägen mot Ystad respektive Trelleborg. Buss 305 går mellan Abbekås och Skurup. Buss 190 tar dig från Abbekås till Ystad eller Trelleborg. Närmaste tågkommunikation hittar man i Skurup eller Svarte för vidare transport österut eller mot Malmö.

Även en mataffär finns i byn där du kan hitta ett stort utbud av varor. I närheter finns Abbekås golfklubb med en 18-hålsbana och en nybyggd tennisbana. I den trevliga hamnen ligger Abbekås Hamnkrog & Hotell och inne i byn hittar vi ytterligare 2 trevliga restauranger.