Gammelstad i Luleå

I Gammelstad ca en mil utanför centrala Luleå ligger bostadsområdet som i folkmun kallas för gränderna. Området består av 471 lägenheter fördelade på 44 huskroppar.

Här har du närhet till dagligvarubutik, bank, apotek, tandläkare, vårdcentral, sporthall, gym, idrottsplats, badhus och fin natur på Mattisberget med promenadstigar på sommaren och fina skidspår på vintern.
Gångavstånd till världsarvet gammelstad kyrkstad och friluftsmuseet Hägnan där det anordnas diverse aktiviteter året runt såsom marknader, utomhuskonserter och mycket annat.
Här finns även för- och grundskola samt god kommunikation med bra bussförbindelser in till Luleå Centrum.

Skurholmen

2 km utanför Luleå centrum nära vatten och fina promenadstråk på Skurholmen och Lövskatan ligger 15 huskroppar med totalt 180 väl underhållna lägenheter. Det har under de senaste åren pågått ett renoveringsprojekt som gett ca 100 lägenheter en mycket hög standard. Även de övriga lägenheterna håller bra standard och den gemensamma tvättstugan är helrenoverad med nya maskiner. Det finns även varmgarage och motorvärmarplatser att hyra. Ett lugnt och stadsnära område med fina gräsytor och grillplats.
På Lövskatan finns en huskropp med 12 lägenheter samt förråd. Byggnaden är placerad i en lugn och mysig miljö med närhet till kommunikationer. Här finns en grillstuga med bänkar på innergården.

Adresser:
Brogatan och Västergatan, Skurholmen
Odengatan, Lövskatan